Bøker

Det er ganske mange bøker på emnet, men ikke så mange som fokuserer på jenter. Her er et utvalg, og det vil bli lagt til bøker her etterhvert som jeg leser de.

         
Disse to bøkene leste hele familien rett etter diagnosen. Vi fikk også Besteforeldre og andre til å lese de. Vi synes den som var beregnet for barn var best for alle. Den gav forklaring på hvorfor det kunne være vondt å børste håret og andre helt hverdagslige ting.

Rudy Simone skriver her en helt fantastisk bok, som er den som har gitt meg absolutt mest. Hun får frem en stolthet over alle flotte Aspergerjenter. Boken er delt inn i ulike tema og hvert kapittel er delt inn i tre. Først selve teksten, så råd til AS jenter og så råd til hennes foreldre. Genial bok !


Denne boken hadde jeg store forhåpninger til, men den gav meg veldig lite. kanskje den var litt for akademisk? Jeg har ikke klart å lese alle kapitlene enda.
Jeg er en som sluker det meste, klarer å lese utrolig tørre og kjedelige bøker så det overrasket meg litt.
Det er ulike forfattere, de skriver nok ulikt og jeg har ikke gitt den helt opp ;)
Men det er ikke denne jeg vil begynne med hvis jeg er deg.Dette var en av de første bøkene jeg kjøpte og leste - Jeg fikk helt bakoversveis ! Boken slo meg i bakken fullstendig. Den var vinklet mot gutter, som i og for seg er helt ok, det jeg reagerte på var at den var så veldig negativ fokusert. Ingenting stemte !
Var det ikke noe bra med Asperger, var allt helt håpløst?
Når jeg blar igjennom boken nå, jeg kjøpte den i august 2010, ser jeg at jeg har skriblet masse i den. "stemmer ikke", "viser mye empati", "har god motorikk" og andre små protester fra meg selv mot "overmakten" ;) Kanskje tullete, men jeg ser nå at jeg allerede så kort tid etter diagnosen ikke tok allt for god fisk - det må finnes annen litteratur...og det finnes det heldigvis. Tenk om jeg bare hadde lest denne boken, huff !
Denne leser jeg nå...så langt veldig bra, men på engelsk.
Det skal foreligge en norsk oversettelse og det er bra. Oppdatert forsking og litteratur er ofte på engelsk, og i tillegg på fagspråk som gjør det lite tilgjengelig for folk flest, man gidder ikke å lese det.
Jeg tenkte å skrive litt fra denne boken når jeg har lest den ferdig, men det blir nok en stund til, den er stor og tykk !

Har lest denne nå. Det er en samling av kjente personer opp gjennom historien som man mistenker har hatt Asperger. Det er satt opp kriterier som man går igjennom. Interessant å lære om historiske personligheter, men ikke så nyttig bok.